Girişimci Olmak İsteyip Kendini Hazır Hissetmeyenler İçin 4 Öneri

Birinin girişimci olup olamayacağını değerlendirirken genellikle aynı soruları sorarız: “Ne kadar deneyimlisin?”, “Bulduğun fikir yaratıcı mı?, “Peki para kazanabilecek misin?” Bu tarz soruları, aslında girişimci olmak isteyen herkes kendine de soruyor. Girişimcilik potansiyelini anlamak için bu soruları sormamız normal. Ama bir yere kadar…
Girişimci olmak için hiçbir zaman erken değil, geç de değil. Yeni mezun birinin veya bir üniversite öğrencisinin kendini hazır hissetmemesi doğal karşılanabilir. Ama eğer düzenli bir işe girerek hiçbir cesareti göstermeyecekseniz, girişimci olma hayalinden de hemen vazgeçebilirsiniz.
Girişimci olmak isteyip kendini hazır hissetmeyen pek çok insanla karşılaşıyoruz. Zihnimizi sorularla, yargılamalarla hırpalamak yerine harekete geçmek daha doğru bir tercih olabilir. Bunun için de sizlere bazı önerilerimiz var.

1. Yapabileceklerinizi Keşfedin

Girişimci olmak için bazı yeteneklere ihtiyacınız olabilir. Bu yetenekler arasında temel olarak pazarlama, işletme yönetimi, satış ve tasarım gibi konular yer alıyor. Eğer bu konulara hakimseniz, ileride işe alacağınız doğru kişiyi saptayabilmeniz de daha kolay olur. Bu nedenle ilk olarak bu yetenekleri nasıl kazanabileceğinizi öğrenmeli, neler yapabileceğinizi keşfetmelisiniz.

2. Freelance İşler Yapmayı Deneyin

Kendi işinizin patronu olmak, ciddi bir disiplin gerektirir. Freelancer olmak da bir bakıma bu disipline sahip olmaktır. Çünkü freelance çalışanların çoğu kendi işinin patronudurlar. Kendinizi yeterince hazır hissetmiyorsanız, freelance işler yapmaya başlayabilirsiniz. Bir yandan ihtiyacınız olan geliri sağlarken, diğer yandan da ileride işinize yarayacak bağlantılar elde edebilirsiniz.

3. Girişimcilerin Yaşadığı Yerlere Taşının

Girişimcilik ile bir ilişkisi olan herkes, network edinmenin önemini iyi bilir. Bunun için de yapılacak şey aslında çok basit: Girişimcilerin yoğun olarak yaşadığı bir şehre taşınmak… Girişimcilerle tanışmadan ve zaman geçirmeden onların yaşam tarzlarını anlayabilmeniz çok zordur. Herkes bir kıyı kentinde yaşamayı hayal edebilir ancak gerçek şu ki girişimciler genellikle metropollerde yaşamayı tercih ederler.

4. Geçici Olarak Bir Start-Up’ta Çalışın

Büyük şirketlerde çalışmanın çok fazla getirisi var. Ama tabii götürdüğü şeyler de var. Eğer prestij sahibi olmak istiyorsanız, büyük bir şirkette çalışmaya başlayabilirsiniz. Eğer girişimci olmak istiyorsanız, bunu pek de önermiyoruz. Büyük bir şirkette çalışmak yerine, bir start-up’ta çalışmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenebilir, yöneticiler ile iletişime geçebilirsiniz. Tabii en önemlisi de network sahibi olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

McDonald’s Kuruluş Hikâyesi “The Founder” Filminde

Marlboro’yu İflastan Kurtaran Girişimcilik Dehası

Ali Biçim kimdir ve kaç yaşındadır? Ali Biçim'le ilgili merak edilenler