StartUp100’de Yer Alan İlk 10 Türk Girişimi

En beğenilen ve en başarılı Startup Türk Girişimcilerin de yer aldığı listeyi sizler için oluşturduk. StartUp 100 listesi dünyanın birçok ülkesinde düzenlenmektedir. Bu liste 62 ismin katkısı ile büyük bir jüri oylaması ile seçilmiştir. Listede Startup 100’de yer alan Türk Girişimcilerinin 10 tanesine değineceğiz.


Esinemalar
Erkan Kavas tarafından geliştirilen Esinemalar, Andorid ve IOS pazarlarında yer almaktadır. Üyelerine ücretsiz sinema bileti sunan Esinemalar, son zamanların en popüler uygulamalarından biridir. Genç girişimci Erkan Kavas’ın geliştirdiği uygulama çok sayıda insan tarafından kullanılmaktadır.



Simularge
Buryan Taban ve Erhan Turan tarafından kurulan Simularge, yazılım geliştirme, Online Simulasyon Araçları ve Paylaşım platformu hizmetleri vermektedir.Bulut tabanlı bir yazılım sağlayıcısı olan Simularge, 3D mühendislik hesaplamaları gerçekleştiren bir yazılımdır. Aynı zamanda e-ticaret platformunu da ekonomik bir şekilde hizmete sunmaktadır.



Notemup
2017 senesinin Nisan ayında Tamer Sarıtepe tarafından kurulan Notemup, hatırlamanın ve hatırlatmanın yeni yolu olarak lanse edilen önemli bir uygulamadır. Bu uygulamayı akıllı telefonlarınıza kurabilirsiniz. Sarıtepe tarafından geliştirilen bu uygulama önemli bir girişimcilik örneğidir. Aileniz ve arkadaşlarınız ile kullanabileceğiniz bu uygulama ile onlara ne yapacaklarını bildirebilirsiniz.




Payfull
Recep Erdoğan ve Muhammed Alabed isimli iki genç girişimci tarafından Ocak 2016’da geliştirilen Payfull, online tahsilat yöntemi olarak bilinmektedir. Bu uygulama sayesinde insanlar zamandan tasarruf ederler ve güvenilir bir ortamda ödeme işlemlerini yapabilirler. Payfull’un geliştiricileri olan Erdoğan ve Alabed bilişim sektöründe önemli kişiler arasındadırlar.



Quant-Co
İhsancan Özpoyraz ve Şeyda Sekli  tarafından 2016 senesinin Ağustos ayında kurulan Quant Co geçek zamanlı bir veri yönetim platformudur. Enerji santrallerinden tahmin hataları nedeniyle meydana gelen yüksek maliyetleri düşürmeyi amaçlayan bir veri yönetim platformu olan Quant-Co önemli girişimler arasındadır.




ViraVira
Emre Küçüközkan, Baran Yıldırım ve Aysin Şeker tarafından Ocak 2017’de faaliyete geçirilen Viravira, saatlik ve haftalık tekne kiralama seçenekleri sunan başarılı bir internet sitesidir. Nereden binebilirim ve tekne tipi seçeneklerini doldurarak arama yapmanız durumunda karşınıza çıkan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Viravira, rezervasyonlardan %20 oranında komisyon ücreti alan bir şirkettir. Titiz bir çalışma süreci ardından piyasaya sürülen bu iş modeli, neredeyse Tüm Avrupa ülkelerinde de bulunmaktadır.



Mösyö
1988 doğumlu Fatih Tan’ın Mart 2014 senesinde faaliyete geçirdiği Mösyö önemli bir Restoran Otomasyon sistemidir. Program, Türkiye’nin her yerinde tek bir uygulama aracılığı ile sorunsuz, en hızlı ve en çok bilgi içerikli alış veriş seçeneklerini sunmaktadır. Uygulama ile herkes kendi siparişini verebilir, ürünlerin resimlerini, malzemelerini, fiyatlarını, bilgilerini ve yapım sürelerini çok rahat bir şekilde görebilir. Aynı zamanda sipariş sayfası yardımı ile garsonsuz sipariş imkanında da yararlanabilirsiniz.



Robotic-Mobi
Osman Ralf Güneş ve Burak Dönmez isimli iki genç girişimcinin Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçirdiği Robotic-Mobi, bulut tabanlı ve yapay zeka destekli bir mobil test otomasyonu sistemidir. Robotic.mobinin üç temel modeli, fremium model, seas model ve kurumsal şirketlere özel çözümlerdir.



Codela
Ebru Turun ve Murat Sürünç tarafından geliştirilen Codela, Şubat 2017’de faaliyete geçmiştir. Codela, yazılımcıların programlama yeteneklerini online kodlama sorularıyla ölçen bir platformdur. Codela, aday olarak girdiği mülakatlarda sorunlar yaşayan 2 girişimci tarafından iş fikrine dönüştürülen bir projedir.



Bikoshu
Ceylan Keremoğlu, Tolga Tigin Özbilüm ve Levent Murat Demircan tarafından Mayıs 2017’de faaliyete geçirilen Bikoshu, kullanıcıların mahallelerinde bulunan mağaza, dükkan ve restoranlardan online alışveriş yapmalarına imkan sağlayan sanal bir pazardır. Bikoshu’da fırın, bakkal, aktar ve petshop gibi bir çok esnaf yer almaktadır. Bu sanal platformun kurulma amacı ise günümüz tüketicisinin zamanının çok sınırlı olması ve mahalle esnafı ile tüketiciyi kısa süre içinde teknolojinin imkanları ile bir araya getirmektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

McDonald’s Kuruluş Hikâyesi “The Founder” Filminde

Marlboro’yu İflastan Kurtaran Girişimcilik Dehası

Ali Biçim kimdir ve kaç yaşındadır? Ali Biçim'le ilgili merak edilenler